Dotari

Spitalul este constituit din sectii, laboratoare, compartimente şi aparatura cu aparatura medicala aferenta după cum urmează:

Compatiment Oftalmologie are in dotare urmatoarele aparate: Combina oftalmologica FUTURO, Cutie cu lentile, Montura probat lentile, Optotip electric, Tonometru SCHOTZ, PROX-OPTIC, Oftalmoscop RI-MINI, Schiascop, Trusa pentru probat lentile, Lampa pentru raze ultraviolet. Aici se executa interventii

chirurgicale oftalmologice . Are in component sala de operatii pentru interventii 

Sectia O.R.L. cu aparatura specifica:laringoscop pentru examen organe vocale si rinoscopie posterioara, set laparoscopie 4A13 (Trusa de chirurgie generala laparoscopica), sonda laparoscopica pentru sistem de ultrasunete Aloka SSD 4000 cu upgrade, Aspirator electric chirurgical, Audiometru clinic ATK4 (MA31), Microscop monocular. Are in component sala de operatii pentru interventii chirurgicale tip ORL.

Sectia ATI cu toata aparatura necesara pentru interventiile chirurgicale si tratamentul post-operator: Electrocauter chirurgical cu sistem de sigilare vasculara, trusa laparoscopie-turn laparoscopie,aparat de anestezie Fabius, aparat de monitorizare transesogagiana a fluxului sanguin cu accesorii, monitor de inalta

performanta terapie intensiva, sistem dozator si monitorizare a oxidului nitric, vaporizor Sevoflurane Drager, ventilator de inalta performanta pentru terapie intensiva, aparat de anestezie cu ventilatie “Anemat N8” tip chirana, Sterilizator cu aer cald tip EC 50, Sterilizator cu aer cald EC 100, lampi scialitice.

Sectia Interne cu paturi are in dotare: Electrocardiograf cu 12 canale si sistem de testare la efort , aparat electrocardioscop MC.3 Minitur radioscop, Tensiometru cu manometru, videogastroscop Olympus, Videocolonoscop Olympus, Ecograf.

Compartiment de fizioterapie cu urmatoarea aparatura: aparat pentru raze ultraviolete Liliput, aparat electroterapie cu curenti STREODYNATOR, aparat pentru curenti dynamic tip DD-5A, aparat Solux, aparat terapie cu ultrasunete si accesorii Sonostat 833.

Compartiment oncologie cu paturi care asigura tratament si ingrijire pentru pacientii cu afectiuni oncologice cu aparatura aferenta: Hota cu flux pentru preparare produse oncologice, tensiometru cu manometru, cantar de personane. 

Sectia Neurologie cu paturi si are in dotare: aparat electroterapie si diagnostic de nivel Neuroton 826/827, electroencefalograf digital (EEG/EP), electromiograf digital (EMG/EP), simulator electropunctura.

Laborator radiologie-imagistica medicala: Aparat RX Post Philips instalatie pentru Rontdiagnostic DUO DIAGNOST, Instalatie mobila pentru Rontdiagnostic tip Siremobil cu accesorii, Mamograf Digital Alpha RT, Ecograf tridimensional multifunctional,Ecograf portabil Shenzen Mindray, Osteodensitometru LEXXOS 901 LX -157, Instalatie mobila pentru rontdiagnostic tip Polimobil compact cu accesorii, Ecograf general Doppler.

Laborator de analize medicale: care asigura o gama larga si diversificata de analize medicale si are urmatoarele aparate : analizor biochimie – Konelab 60i, analizor hematologie - D CELL 60, analizor coagulare THROMBOLYSER, analizor electroforeza Poliscan, analizor markeri cardiaci Triage Meter Pro.

Laboratorul de anatomie patologica are personal competent si pregatit pentru investigarea tesutului uman si are indotare aparate performante. Serviciul anatomie patologica cuprinde 2 compartimente: histopatologie si citologie. Aparatura şi instrumentarul din dotare cuprinde: microtom rotativ RM 2145, microscop Axioscop 2 Plus, criotom rotativ, procesor de ţesut pentru anatomie patologica, statie pentru includere in parafină, refrigerator cadavre, trusa chirurgicala pentru necropsie, masă autopsie, balanţă analitică, aparat automat de colorare lame (AUTOMATIC STAINER), baie de flotaţie HII 210.

Compartimentul de prevenire si control a infectiilor nosocomiale: are ca obiective respectarea ghidului de prevenire a infectiilor nosocomiale, elaborate ne compartimentul nostrum (protocoale, proceduri), respectarea circuitelor functionale, respectarea standardelor de asepsie si antisepsie, respectarea normelor de curatenie si desinfectie, colectarea, evacuarea si transportul spre depozitul temporar a deseurilor periculoase in conditii de maxima siguranta.In cazul aparitiei unor focare epidemic, limitarea difuzarii si aplicarea tuturor masurilor antiepidemice ce se impun.

Clădire Administrativ - cu birouri, farmacia spitalului şi clădiri anexe, cu toate dotarile necesare pentru prelucrarea si transmiterea datelor. În prezent, Spitalul Clinic CF Cluj-Napoca se situează pe o poziţie fruntaşă pe piaţa serviciilor medicale, principalul avantaj competitiv fiind dat de faptul că serviciile sale acoperă o gamă largă de necesităţi care vor fi găsite într-un singur loc şi de profesionalismul personalului medical. Menţinerea acestei poziţii se datoreaza in principal dotarii cu aparatură medicală performantă si a personalului bine pregatit. La serviciile clinicii noastre apeleaza personal si pacienti din toate zonele tarii.

De asemenea clinicile din municipiul Cluj-Napoca apeleaza (colaboreaza) cu spitalul nostru pentru rezolvarea unor probleme de sanatate ale pacientilor internati.

Spitalul are in dotare doua salvari tip Mercedes pentru transportul pacientilor. In curtea spitalului se afla un parc pentru recreerea pacientilor.